Craps är ett bordsspel med tärning. Man står vid kortsidan på ett avlångt bord för att efter satsning kasta tärningarna till andra kortsidan av bordet. Är du en riktig storspelare, rekommenderar jag detta spel som är ett roligt och samtidigt spännande spel.

Den som kastar tärningarna, kallas för ”The craps shooter” och det brukar stå mängder av människor runtom denne, för att heja på. Öppningsinsatsen som inleder spelet, kallas för ”the pass line bet” och det allra första kastet med tärningarna kallas ”the come out roll”. Om ögonen på tärningen visar sju eller elva, vinner ett ”pass line” direkt. Men om ögonen på tärningarna istället visar två (som kallas ”snake eye”), eller tolv (som kallas ”box cars) förlorar man. Om man kastar passline bet och tärningarna visar summan 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 kallas detta det öppna talet. Sen fortsätter tärningskastaren att slänga sina tärningar tills han får antingen 7 eller det öppna talet.

Craps

Beroende på vilket tal som kommer först, vinner eller förlorar kastaren. Ett craps spel kan faktiskt hålla på under en lång tid, ifall kastaren varken får det öppna talet eller siffran 7. Craps är ett ganska avancerat spel, där man måste kunna ögonen på tärningarnas innebörd, men har man väl lärt sig spelet, är detta ett otroligt roligt spel. Det kan vara en fördel att läsa på och lära sig spelet utantill, eftersom man annars kan stå där som ett frågetecken och inte veta när man vunnit eller förlorat. De som redan kan spela craps, tycker att det är lätt.

Frågar man säger dom bara att man kastar tärningarna och får man summan sju, är det bara att låta bli att slå en sjua igen, för då är spelet över. Men jag kan tycka att craps innehåller lite mer än så, då det finns en hel del olika satsningar. Men som sagt, när man väl har lärt sig detta spel, går det inte att låta bli att spela Craps.

craps