Att spela poker är relativt lätt, när man väl har lärt sig regler och annat. Det är inte alltid den som har bäst hand vid visningen i slutet, som vinner. Man kan spela bort andras händer, om man är en riktigt bra bluffare. Först och främst delas fem kort ut, av en dealer, till vardera spelare, sen ska man satsa pengar på sin hand. Handen är alltså de kort du har fått tilldelat dig.

Även om din hand inte är bra, gör du rätt i att höja insatsen om du satsar först. Om du synar, är det lätt för motståndarna att gissa din dåliga hand. Dessutom gäller det att ha ett pokeransikte, man ska alltså inte visa någon min alls med ansiktsuttryck, då dessa miner ofta är lätta att avläsa för en van pokerspelare. Om du sitter med en absolut vinnarhand, ska du inte heller höja potten för mycket, då detta resulterar i att de andra som har medelbra eller dålig hand, oftast lägger sig och det vinner man inga stora pengar på.

Satsa lagom

Satsa lagom oavsett om du har en superhand eller en dålig hand. När alla har gjort sina höjningar och det kommer till din tur igen, får du nu avgöra beroende på vilken hand du har, om du ska syna, höja eller helt enkelt lägga dig. Det är viktigt att kunna vad som är bra kort i en hand. Turordningen från lägst till högst går enligt denna tabell: Högt kort, ett par, två par, triss, stege, färg, kåk, fyrtal och färgstege. Detta är ett måste att lära sig om man vill vinna när man spelar poker om pengar.

En annan sak som är viktig att tänka på, den satsningen du gör på din hand avger massor av information till de andra spelarna om din hand är med vid slutspelet och visningen. När man spelar poker, är det alltså inte viktigt att få bra kort, det handlar mestadels om hur du satsar och hur väl du spelar din hand gentemot de andra spelarna. Är du nybörjare, rekommenderar jag att du lånar eller köper en bok om poker och lusläser den, innan du börjar spela.