Drömmer du om att vinna stort och bli en berömd pokerspelare? Tyvärr är det få av oss som blir det, och de flesta sitter kvar hemma och spelar för några hundralappar på ett nätkasino. Vad skiljer då mellan dessa spelare och de pokerspelare som bara använder detta som träning och sedan går vidare och spelar för de riktigt stora pengarna? Svaret är målmedvetenhet, skicklighet och strategi. Det handlar inte bara om hur du spelar din hand, utan om en mängd andra saker också. Till exempel, när du spelar live, så ska du tänka på var du sätter dig. En erfaren pokerspelare sätter sig till exempel inte på vilken plats vid bordet som helst. De analyserar vem som spelar aggressivt, vem de tror är den sämsta pokerspelaren och den bästa spelaren och placerar sig efter detta. För att kunna göra det måste du ha förkunskap om vem det är du spelar mot, vilket självklart kommer in i bilden när du börjat spela på de större arenorna och inte när du tränar på nätet.

Du behöver också lära dig språket i “Pokerland”. Fiskar, shortstack-strategi eller bankrulle, vet du vad det betyder? I annat fall, bör du ta reda på det innan du ger dig ut på djupt vatten. En rekommendation kan vara att börja läsa på ordlistor på till exempel Wikipedia innan du ger dig in i pokergemenskaperna på nätet. Det finns många trevliga forum, men det krävs ändå ofta att du har en förståelse för grunderna innan du kan delta eller ställa bra frågor.

Tips för att bli bra

Ett annat tips för att bli en bra pokerspelare är att använda dig av något av de program som finns som hjälpmedel för nybörjare. Dessa går att hitta gratis sådana om du googlar och kollar forum. De flesta rekommenderar att du först spelar ett tag för att se vilken typ av poker som passar dig bäst (här får du också googla begrepp). Sedan kan du ta en kurs eller ladda ner program. Lycka till!

Hur blir man en bra pokerspelare spelmark man