En del människor kan tyvärr inte behärska sitt spelande. De blir spelmissbrukare, precis som man kan bli alkoholist eller drogmissbrukare. Dessa människor låter själva spelandet gå ut över familj, vänner och ekonomin blir lidande. Det kan faktiskt gå så långt att man försätter sig i en ekonomisk kris som leder till kriminalitet. Men det går att stoppa i tid.

När du spelar finns det alltid en länk till en stödlinje och är man själv oförmögen att söka hjälp, finns det alltid någon i din närhet som märker att något är fel. Dessa kan då hjälpa till att bryta spelmissbruket. Ibland kanske man inte förstår att man har hamnat i ett spelberoende, men det finns många riktlinjer att följa och det är väldigt lätt att bryta sitt beroende innan det har gått för långt.

Spelberoende

Om man själv misstänker att man har fastnat i ett spelberoende, kan man föra en dagbok över hur mycket man spelar och hur mycket pengar man går minus, när man spelar. Alla nätkasinon har ett sätt som gör att du kan begränsa ditt spelande och är du osäker på om du kan fastna eller inte, sätt en gräns på hur mycket du kan sätta in per dag, vecka eller månad. Det finns även gränser för hur mycket man få gå i förlust, som gör att när du har nått den gränsen, går det helt enkelt inte att spela mer. Att prata med nära och kära om att man spelar, kan hjälpa oerhört mycket, då det är lättare för dem att förstå ifall du har ett spelmissbruk. De spel som har störst risk att skapa ett beroende, är bland annat slots och poker på internet.

Detta beror på att du under en väldigt kort tid kan satsa pengar, men också vinna eller förlora. Det är viktigt att det ska vara roligt att spela, inte att man ska vinna tillbaka förluster eller jaga efter jackpot hela tiden. Visst kan man vinna stora vinster, men är du spelberoende, satsar du dessa vinster för att kunna vinna ännu mer och då är risken att förlora stora summor mycket större. Spelandet ska vara ett litet spännande äventyr, inte ta över hela ditt liv.

Spelberoende