Det finns gott om spelmyter när det gäller casinospel. En spelmyt är något som många tror på, men som inte är sant. Här får du en lista på några vanliga spelmyter.

Spelmyt 1. “Det är lättare att vinna på spelautomater om du spelar snabbt och på natten.” Nej, det stämmer inte. Varför det skulle vara lättare att vinna då är ett mysterium eftersom spelautomaten inte vet om det är natt eller dag. Maskinen registrerar inte heller hur fort du trycker. Det är mer förståeligt att det känns som att chansen för jackpott borde öka ju längre pausen mellan olika jackpottar har varit. Det gör den inte, utan den är lika stor för varje gång du spelar.

Spelmyt 2. “De allra flesta spelare är unga män med dålig ekonomi.” Det är absolut inte sant. Inkomsten spelar inte så stor roll, även om de med medelinkomst spelar lite mer än de andra. De som spelar allra mest är visserligen män, men 50 år och äldre kan nog inte räknas som “ungt”.

Spelmyt 3. “Spelautomater är alltid lätta att spela på.” Nja, du kan inte göra fel när du spelar på en automat. Det är dock en spelmyt att det är enkelt att förstå alla olika alternativ du får eller hur en jackpot fungerar.

Spelmyt 4. “Blackjack handlar om att få 21 och en bra hand bör försäkras.” Nej och nej. Målet i Blackjack är att slå dealern, inte om att få 21. Det är så klart bra om du får Blackjack eftersom du nästan alltid vinner då, men det krävs inte för att vinna. Det är få professionella spelare som väljer att försäkra sina händer oavsett hur bra de är. I längden förlorar du nämligen oftast på detta.

Spelmyt

Det finns gott om skrock inom spelvärlden. Det är faktiskt ingen spelmyt att många väljer att ha speciella kläder eller göra en speciell ritual innan de börjar spela!

spelmyt spelautomat enarmad bandit spela vinna